Main Content

Ilmiö nimeltä Seiska – Viihdelehtien kuningas

Suuren suosion saavuttanut Seiska tarjous on Allerin ehdoton hitti. Lehden julkaisu aloitettiin vuonna 1992 ja kuten arvata saattaa on matkan varrelle mahtunut monen monta skandaalia. Sensaatiohakuinen uutisointi selvästi vetoaa suomalaiseen yleisöön, sillä Seiska on vuodesta toiseen myyntitilastojen ykkönen. Kilpailevat lehdet, kuten esimerkiksi Hymy jäävät kauas taakse.

seiska tarjous

Seiskan rohkea ja toisinaan erittäin härski uutisointi on klikkausjournalismia parhaimmillaan. Lehden julkaisemia skandaaliuutisointeja jaetaan sosiaalisessa mediassa ahkerasti, mikä tarkoittaa tietenkin ilmaista näkyvyyttä ja sitä kautta lisää tilaajia tai vähintäänkin seuraajia.

Lain rajoja kokeileva toimintamalli on tietysti tuonut myös hankaluuksia 7 Päivää –lehden toimitukselle sekä yksittäisille toimittajille. Tämä ei ole kuitenkaan pysäyttänyt tai edes hidastanut menoa, sillä toisinaan yksityisyyden suojaa loukkaava uutisointi osoittautuu todelliseksi rahasammoksi. Näin on käynyt esimerkiksi Anneli Auerin tapaukseen liittyvässä uutisoinnissa.

Yksi suuri kysymysmerkki on Seiska lehden tulevaisuus. Lehtibisnes elää jatkuvasti, mutta tällä hetkellä aikakauslehdet ovat ehkä historiansa suurimman mullistuksen keskellä. Yhä suurempi osa julkaisuista siirtyy nettiin, missä ne joutuvat kilpailemaan myös ammattimaisesti toimivien harrastajien kanssa lukijoista. Kainen lisäksi hyvin harva suomalainen on valmis maksamaan nettisivuilla lukemastaan artikkelista. Bisnesmallia on siis muutettava ja tämän Seiska on oivaltanut loistavasti. Lehti julkaisee internetissä hyvin paljon materiaalia, mutta jättää mehukkaimmat uutiset julkaisematta kokonaisuudessaan. Kokonaisen uutisen sijaan artikkelista julkaistaan useimmiten vain muutaman kappaleen pituinen teaser, jossa kehotetaan lukemaan artikkeli kokonaisuudessaan seuraavasta lehdestä.

Osa Seiskan suuresta suosiosta johtuu varmasti Allerin harjoittamasta maltillisesta hinnoittelusta. Seiskan tarjous uusille asiakkaille on useimmiten varsin houkutteleva, sillä tilaajalahjan myötä yksittäisen lehden hinta jää todella alhaiseksi. Edullisilla tarjouksilla Seiska pyrkii sitouttamaan tilaajat lehteen, jotta tarjouksen hyödyntäjät tilaisivat kyseistä lehteä myös tulevaisuudessa.

Pähkähullut tarjoukset näyttävät kuitenkin tuottavan tulosta, sillä Seiska julkaisee äärimmäisen edullisia tarjouksia jatkuvasti. Edullisin tarjous on useimmiten 20 euroa per kahden kuukauden tarjousjakso. Tarjous sisältää kahdeksan Seiskaa ja rahanarvoisen tilaajalahjan. Kannattaa katsoa ajankohtainen tarjous suoraan Seiskan omilta sivuilta.